Božja beseda za danes

 

Baragov vrtec

Peresnica-sm
BARAGOV VRTEC

Kontakt

ŽUPNIJA

Tel.: 04 270 11 10

Mail:zupnija@kranjsmartin.si

Kliknite za: Več informacij!


KARITAS

Tel.:(+386) 031 614 484

Mail: karitas@kranjsmartin.si

Kliknite za: Več informacij!

Povezave

biblija

hozana

druzina

radio-ogjnisce

rkc

24kul

 

Leto:XXXVII Štev.: 9 Datum: 5.7. 2020

ZAHVALA OB ZAKLJUČKU ORATORIJA

Za nami je zelo uspešen teden Oratorija in midva bi se rada zahvalila vsem, ki so pripomogli k delovanju Oratorija. V prvi vrsti bi se rada zahvalila najinim staršem, za vso podporo in spodbudne besede. Nato bi se rada zahvalila našemu gospodu župniku Bojanu, s katerim smo vsi zelo dobro sodelovali od samega začetka in upamo, da bo tako še naprej. Da pa seveda nismo bili lačni, imajo pa zato velike zasluge naše gospodinje. Hvala Majda, da ste nam vse skupaj priskočile na pomoč tudi letos.

Zahvalila bi se tudi Osnovni šoli Stražišče, za uporabo jedilnice, igrišča in telovadnic. Prav tako ne smeva pozabiti na kuharje, ki nam vsako leto kuhajo kosilo. Hvala tudi Krajevni skupnosti Stražišče za uporabo Šmartinskega doma. Prav tako hvala Mesariji Kalan, Župnijski karitas, Kmetiji Anžon in Krnc, Pavletu Perdanu, PGD Stražišče, Andreji Vene za dobavo letošnjih majic in Abakus Trading d. o. o. oziroma Matjažu Oblaku za denarno podporo. Brez vas nam res ne bi uspelo. Ne smeva pa pozabiti tudi na vas dragi animatorji. Hvala, da ste nama od vsega začetka stali ob strani. Brez vaše podpore oratorija ne bi bilo. In res sva ponosna na vse vas, upava da bomo še naprej tako dobro sodelovali in se imeli fajn skupi. Vedite, da sva hvaležna prav čisto vsakemu izmed vas, izpostavila pa bi še nekatere izmed vas, ki so vložili še več dodatnega truda. Rada bi se zahvalila Tinkari, ki je bila letos na čelu velikih iger in seveda njenim pomočnikom: Vidi Pogačnik, Neži Bešter in Jeri Kržišnik. Prav tako pa si posebno zahvalo zaslužijo tudi Maj in Maša Kepic ter Aljaž Podjed, ki so pomagali tudi z materialom. Velika zahvala gre tudi Aljažu Dežmanu, ki je poleg sodelovanja pri velikih igrah tudi pripravljal krst za nove animatorje. V ekipi je bila tudi Mirjam Vene, kateri se lahko tudi vsi skupaj zahvalimo, da imamo letos animatorji nove majice. Sedaj pa še glede igrice.  Vlogo režiserke sva letos prepustila Eli Oblak. Ela hvala ti za vse. Eli je stala ob strani tudi Eva Draksler, ki pa je poleg sodelovanja v igrici pripomogla tudi pri organizaciji krsta. Naš Oratorij je bil letos nekaj posebnega. Naša animatorka Neža Kržišnik je letos napisala himno za Oratorij, ki smo jo z otroki vsak dan veselo prepevali. Hvala ti. Hvala tudi tebi Luka Kostanjevec, ki si tekom tedna poskrbel za obeleženje oratorija s fotografijami ter videoposnetki. Za konec sva prihranila še 5 animatorjev, ki so se letos najbolj izkazali s sodelovanjem pri dogodkih, na katerih smo pomagali animatorji. In to so: Aljaž Dežman, Ema Bašar, Tinkara Rudež, Jernej Dežman in Nina Anžič. Hvala vam za vaš trud. Zahvalila bi se pa tudi Bazen Baru Kranj, ki je poskrbel za kupone za njihove burgerje, ki so sijajno darilo za animatorje.

Hvala tudi vsem otrokom ki ste prišli, ter staršem za zaupanje v nas, da ste jim sploh dovolili priti. Upava da se vidimo tudi naslednje leto. 

 

voditelja Oratorija: Žiga Gorjanc in Matic Rozman

MAŠNI NAMENI:

Pon. 6.7. Šmartin 7.30 +Alojz ROPRET

19.00+Janez BAŠAR (družina Zlate)

Tor. 7.7. Šmartin 19.00 +Anton RUDEŽ (Dolenčevi); +Aleš KURALT, obl.

Sre. 8.7. Šmartin 7.30 +Irena ROZMAN (oktet Nasmeh)

19.00+Franc PODLIPNIK

Čet. 9.7. Šmartin 19.00 +Antonija in Karel ROTAR; ++starši ŠIFRAR, obl.

Pet. 10.7. Šmartin 19.00 +Marija ROZMAN, obl. in starša

+Martin BAJŽELJ

Sob. 11.7. Sv.Tomaž 18.00 Po namenu (H)

Šmartin19.00+Ivanka ZUPAN, obl.; +Andrej ŠIFRER, obl.

NED. 12.7. Šmartin 8.00 +Stanko VILFAN; +Jože in Julijana ŠINK, obl.

15. nedelja 10.00 +Vojko UDIR, obl.; +Valentin in Angela MAZI

med letom 19.00 ZA ŽIVE IN POKOJNE FARANE

*******************************************************************************************************************************

Pon. 13.7. Šmartin 7.30 Po namenu

19.00+oče in sin Alojz KRMELJ;+Janez ŠPIČEK-sosedje

Tor. 14.7. Šmartin 19.00 +Antonija BAŠAR, obl. in vsi BAŠARJEVI

+Ivanka ŠTEFANČIČ, obl.

Sre. 15.7. Šmartin 7.30 Po namenu

19.00+Meta FABJAN

+Franc AHČIN, obl., ter mama Lucija in Ivan

Čet. 16.7. Šmartin 19.00 +Antonija HOČEVAR, obl.; V zahvalo

Pet. 17.7. Šmartin 19.00 +Vincenc SREBERNJAK, obl.; ++DOLINARJEVI

Sob. 18.7. Sv.Tomaž 18.00 /brez namena/

Šmartin19.00+Mara NOVAK

NED. 19.7. Šmartin 8.00 +Janko RADEJ

16. nedelja 10.00 +Karel HOSTNIK (pranečaki)

med letom +Anton KODRAN (Benedikovi)

19.00ZA ŽIVE IN POKOJNE FARANE

*******************************************************************************************************************************

Pon. 20.7. Šmartin 7.30 Po namenu

19.00+Dodo in Vitore CURANOVIĆ; +Angela HAFNAR

Tor. 21.7. Šmartin 19.00 +Jakob EMERŠIČ, 30. dan; ++starši RUPNIK

Sre. 22.7. Šmartin 7.30 Po namenu

19.00+Franc Rafael KALAN;+Janez ŠPIČEK (Karitas)

Čet. 23.7. Šmartin 19.00 +Ivo BAJŽELJ; +Miro KAVČIČ, obl. 

Pet. 24.7. Šmartin 19.00 +Mirko ŽUMER, obl.; +Olga ŠILC, obl.

Sob. 25.7. Sv.Tomaž 18.00 /brez namena/

Šmartin19.00+Marijan ŠENK

NED. 26.7. Šmartin 8.00 +Ana in Branko HADALIN

Krištofova nedelja 10.00 +Miha HAFNER in starši; +Ana KRIŽNAR

19.00ZA ŽIVE IN POKOJNE FARANE

 

SPOROČILO OB ZAKLJUČKU ORATORIJA

Za letošnji oratorij je bila izbrana zgodba o svetopisemski osebi Esteri, ki iz preprostega dekleta postane kraljica mogočnega Perzijskega imperija. V moči te svoje nove vloge kljub tveganju za lastno življenje reši svoje ljudstvo zanesljive smrti. Njena zgodba je napeta in zanimiva, hkrati pa Estero odlikujejo zanimive kreposti: lepota, odgovornost, zavedanje pomena posta in molitve, zaupanje in hvaležnost, ki smo jih z otroki spoznavali na oratoriju.

Esterin odnos do Boga in do svojega poslanstva je navdihnil tudi naslov Oratorija: »Zaupam, zato si upam«. Postati kraljica ni bila njena želja. Bila je iztrgana iz svojega okolja in prisiljena začeti novo življenje. Toda zaupala je Bogu, da ima načrt za njeno življenje. V moči tega zaupanja je novo življenje sprejela in ga živela v polnosti. Ko je njenemu ljudstvu zagrozilo uničenje, pa je tvegala vse. Njen načrt bi lahko klavrno pogorel že v prvem trenutku, ko je nepovabljena stopila pred kralja. Poguma za to dejanje sama ne bi zmogla. A v zaupanju v Boga si je upala svoj načrt uresničiti. In je uspela. V tem je bila aktualna pred 2500 leti in je aktualna tudi danes.

Tudi za naše otroke in za vse nas naj velja: »Zaupam, zato si upam« - spodbuditi družino, da v nedeljo skupaj pridemo k maši; nagovoriti sošolca, kako lepo je verovati; opozoriti bližnjega, da kletev ne prinaša rešitve; odgovoriti Gospodu, če me kliče v zakonski ali duhovni poklic.

 

S P O R O Č I L A !

 

  1. ŽUPNIJSKI PIKNIK bo letos odpadel zaradi znanih omejitev v zvezi s koronavirusom. Sprejmite to z razumevanjem.
  2. ZBIRANJE SREDSTEV ZA POMOČ OTROKOM s šolskimi potrebščinami. Gre za dobrodelno akcijo Slovenske karitas pod geslom: »Otroci nas potrebujejo«, ki je namenjena zbiranju sredstev za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke v Sloveniji. Položnice za nakazilo daru najdete zadaj v cerkvi.
  3. SV. KRIŠTOF je zavetnik vseh udeležencev v prometu. Na Krištofovo nedeljo, ki bo 26. julija, bomo po vseh mašah blagoslovili vozila in v okviru akcije MIVA darovali svoj dar za misijonska vozila. To nedeljo pripeljite svoja vozila k blagoslovu.

URADNE URE so med počitnicami vsak večer po sv. maši

Izdal: ŽU KR-Šmartin; Odg. Bojan Likar, župnik; tel. 270-11-10 (041/545-258)

Copyright © 2014 Župnija Kranj-Šmartin. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Art Konjedic

template-joomspirit